Sider

22. november 2009

Gaver til noen som virkelig trenger det.

Hei!

I dag har jeg sittet og søkt litt på nettet. Og så tenkte jeg; hei, hvorfor ikke være tidlig ute med julegaver? For det er så kjipt å alltid være i siste liten ... og i det aller verste jule-rushet, er det ikke?

Derfor søkte jeg enda litt mer. Og begynte å tenke; hvorfor gi noen en ting de aldri kommer til å bruke? Som bare kommer til å bli liggende i en skuff, eller noe? Vi har jo det meste vi trenger..




Joda, det er tanken som teller. Men.. da kan man jo like så godt gi den gaven til noen andre? Noen som virkelig trenger det.

Jeg snakker om symbolske gaver. Som en geit. 5 meter skolevei uten miner. Utdanning. En håndfull jord. Et hus. En vannpumpe. Redning av et forsknings-dyr.



Ntaa. Dyrevernalliansen!

Noe som betyr utrolig mye for andre. Som noen av oss ikke tenker på i det hele tatt. Og det koster ikke såå mye. Og det du gir, hjelper andre.

Men hva skal du da gi den personen du skulle gi gave til? Ofte får man tilbake et kort der det står "Du har fått... fem kyllinger" eller noe. Og det kan man gi personen. Og da vet man at man sammen har gjort noe bra. Og så har man god samvittighet :)



fra symbolskegaver.no

Sider jeg så på:
http://www.symbolskegaver.no/index.php. Mange symbolske gaver.
http://www.givemefive.no/ (Her får man forresten f.eks. et armbånd man kan gi bort)
http://julegave.no/ Oversikt.
http://www.dyrevern.no/om_oss/Annet_om_oss/7215. Mange dyr brukes i forsøk. Og blir dårlig behandla. Hjelp dyr som ellers hadde blitt mishandlet.
http://www.gimedhjertet.no/ Røde kors. Noen forskjellige.
http://www.gaversomforandrerverden.no/ Mange forskjellige.
http://www.legerutengrenser.no/. Gi penger, og få et kort tilbake.

Så mange forskjellige du kan velge mellom.. Alt du trenger å gjøre er å trykke. Og da slipper du også unna rushet!

Jeg vet ikke om jeg selv kommer til å gjøre dette... Jeg er tross alt 14 (15 om tre uker!).. Men jeg tror dette er noe som jeg vil gjøre når jeg blir eldre. Og kanskje noen i år? ^^

Da sier jeg takk og farvel! Og fortsetter med å rydde rommet mitt.






Spørsmål: Hva synes du om dette? Har du tenkt å gi slike symbolske gaver?

Edit: Og så må jeg bare si.. Man vet jo ikke om alle pengene går til det de SKAL gå til.. Det er et problem. Men jeg håper virkelig at organisasjonene er så ærlige, at de hjelper de som trenger det..

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails